Ortodoxie şi evanghelism – ediţia a doua, revizuită

Un model de interacțiune între reprezentanții a două tradiții creștine. Dacă nu pentru altceva, măcar pentru decența dialogului și pentru calitatea argumentării tot ar merita citită. Cu recomandare mai ales pentru cititorii care caută un punct de plecare în dialogul transconfesional în România.

Nu, nu trebuie să „trecem” de la o confesiune la alta ca să putem aprecia ceea ce au bun ceilalți. E suficientă lepădarea trufiei și un pic de bunăvoință.

Mulțumesc pe această cale tuturor celor care mi-au furnizat informații bibliografice și consultanță, de-a lungul procesului de revizuirea a textului.

Editura Casa Cărţii

ortodoxie si evanghelism.indd

Ortodoxie şi evanghelism este o carte care ar trebui să se recomande singură, după ce prima ediţie a fost publicată în urmă cu şase ani şi lansată, la Cluj, în prezenţa unuia dintre cei cinci contributori (Bradley Nassif).
Ce aduce nou cea de a doua ediţie este, întâi de toate, o prefaţă românească, scrisă în tandem de către Stelian Tofană şi Dănuţ Mănăstireanu. În plus, ediţia beneficiază de un index tematic, iar textul a fost revizuit integral şi notele de subsol au fost aduse la zi.
E greu de făcut o evaluare a impactului pe care îl va fi avut în aceşti şase ani prima ediţie publicată în română. Cert este însă că, în continuare, pentru destui evanghelici, ortodocşii rămân în mod generic „necreştini”, după cum pentru destui ortodocşi, evanghelicii sunt doar nişte „sectanţi” (dacă nu chiar mai rău).
Cartea aceasta însă demonstrează că este posibil un dialog între cele…

Vezi articol original 685 de cuvinte mai mult

4 gânduri despre “Ortodoxie şi evanghelism – ediţia a doua, revizuită

  1. iar ma ispitesti cu carti de-astea interesante. nici macar ce am prin casa nu apuc sa citesc.

    pana la urma, in ultimii 10 ani s-a gasit teologul evanghelic roman care sa raspunda cu „DA”, sau mai asteptam pana la editia a2a, inca 10 ani? daca nu se gaseste, propun sa fabricam unul: punem niste bani si-l trimitem intr-o excursie de un an in niste tari, nu neaparat rele. doar sa nu fie crestinismul majoritar la nivel practic (adica pot fi biserici peste tot, dar daca-s goale duminica dimineata inseamna ca degeaba sunt). apoi il aducem acasa, si-l intrebam daca i se mai pare ca sunt asa mari probleme intre confesiuni.

Spune-ți părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s