Cum să-ți distrugi copilul – sfaturi pentru novici (2)

Ralph Hedley - The tournament (sursa)
Ralph Hedley – The tournament (sursa)

8. Îmbracă-ți fata cât mai „provocator” de la o vârstă cât mai fragedă. E bine să o obișnuiești cu ipostaza de viitoare târfă sau pițipoancă. Pune pozele pe toate rețelele de socializare.

9. De câte ori ești în criză de idei sau de autoritate, bagă o amenințare divină care să-l pună la punct pe copil. Îți sporești astfel șansele să cultivi aversiunea lui la maturitate față de tot ce înseamnă creștinism. Împuști doi iepuri dintr-un foc.

10. Nu-ți pedepsi copilul sub nicio formă, ci doar discută la nesfârșit, ca nu cumva să fii considerat un părinte abuziv. Poți alege însă cu același succes și varianta opusă: pedepsește-l frecvent (mai ales fizic – nuiaua e biblică doar!), dar nu-i explica niciodată nimic.

11. Obligă-ți copilul să facă tot ceea ce tu nu faci niciodată, ca să crească de mic cu perspectiva dublei măsuri și a maximei ipocrizii. Iar când va fi mare, nu se va abate de la acest model.

12. Nu-ți bate capul să-ți respecți promisiunile făcute copilului (doar e mic, ce știe el?). Poartă-te capricios, schimbă hotărârile pe parcurs, fiindcă tu ești mare și tare, tu dai banii și tu dictezi politica.

13. Umilește-ți cu regularitate copilul în public și acasă. Ia-ți ca aliați martori ocazionali și fă-l să simtă cine-i mai mare și mai tare. Poți folosi și termeni „de specialitate”: loază, prost, tâmpit, nesimțit, pramatie plus toată gama de animale domestice și sălbatice.

14. Fă scandal de câte ori ai ocazia la școală, ca să-ți știe toți profesorii de frică și copilul să știe că tu îi ții partea necondiționat, indiferent cum se comportă, ca urmare a educației primite în casă.

(mai am…)

4 gânduri despre “Cum să-ți distrugi copilul – sfaturi pentru novici (2)

  1. In grupa cu Luca , la gradinita , au fost doi frati care bateau pe toata lumea sau se bateau intre ei . Am dezlegat ,,misterul” : tatal lor ii reconpensa de fiecare data cand bateau cate un copil ! O singura data au indraznit sa se lege de Luca , s-a dus Carmen la mama copiilor , i-a spus ce se tine de ea , aia n-a reactionat in vreun fel pozitiv , dimpotriva , nici macar nu s-a obosit sa simuleze ca-i pasa ! Atunci , Carmen , de fata cu ,,dansa” , fara sa ridice tonul l-a luat pe copil de guler si i-a explicat ce va pati daca se mai atinge de Luca ! Copilul astepta ajutor de la mama care chiar se pregatea sa intervina cand s-a intors inca o data Carmen spre ea si i-a subliniat din nou ca avea sa se intample ! Abia atunci a simtit ,,madam si copilul ei ” amenintarea si n-a stiut cum sa reactioneze pentru ca toata explicatia lui Carmen avea o logica argumentata(dupa cum o stii) iar ca si contrareactie putea doar sa vina doar cu clasica injuratura ceea ce n-avea cum sa-si permita, n-o lasau toalele de firma si BMW-ul din dotare ! Si culmea , si-a retras copiii de la grupa pentru ca nu a vazut nicio evolutie a dragelor de odrasle ! Probabil s-ar fi asteptat sa-i invete sa se bata cu nunchaku ??? Cine stie ?

Spune-ți părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s