„Creștinii sunt…” – cum apar creștinii în sugestiile google

Era într-o vreme un adevărat scandal că la căutările pe google, dacă scriai „românii sunt…”, sugestiile automate ale motorului de căutare nu erau deloc măgulitoare pentru noi. A urmat o întreagă campanie susținută și de presă pentru a aduce în topul sugestiilor niște trăsături cu care să ne putem mândri.

Am făcut un mic experiment similar cu sintagma „creștinii sunt…” Dar mi-am zis să nu mă opresc doar la limba română, ci să încerc și alte limbi, mai ales cele cu largă circulație. Așa că am ajuns la 6 variante (cea în engleză e dublă). Probabil că mai existau și alte combinații posibile, dar vedeți și voi ce-a ieșit.

crestinii 1

 

În engleză:

crestinii 2

 

Cu varianta articulată:

crestinii 2-1

 

În franceză:

crestinii 3

 

În italiană:

crestinii 4

 

În spaniolă:

crestinii 5

 

În germană:

crestinii 6

11 gânduri despre “„Creștinii sunt…” – cum apar creștinii în sugestiile google

 1. Da, cum spuneam, oamenii trebuie educati . Spune-i unui om in repetate randuri ca e prost, chiar daca nu e se va comporta ca atare …

  • Da, cred că ceea ce apare în google e ceea ce repetă oamenii cel mai des. Fiindcă, atunci când cu românii noștri, prin efortul colectiv de a căuta alte trăsături (decât hoți și proști), s-a reușit modificarea sugestiilor google.

 2. Super! Pe baza acestor dovezi, aș zice că francezii sunt sub orice critică, spaniolii sunt primitivi, italienii sunt creștini, englezii sunt aproape de adevăr, americanii sunt chiar mai nostimi decât spaniolii, nemții sunt echilibrați și românii sunt așa cum știu de cel puțin două mii de ani.

 3. Nu mă miră. Cei care ies în evidenţă sunt de obicei ăia proclamatori, fundamentalişti şi râvnoşi, şi din experienţe nenumărate pot să zic că ăia-s totodată cei mai aroganţi şi nesimţiţi în ce priveşte comportamentul faţă de semenii lor „cei rătăciţi”. Plus că în general reacţia de repulsiune e mai gălăgioasă decât cea de apreciere.
  Păcat oricum de creştinii care interpretează acea „nebunie creştină” despre care este vorba la un moment dat în Biblie ca îndemn la lipsă de raţiune şi sufocarea propriei minţi. De altfel, ar fi chiar o nebunie frumoasă. Una care să cutremure, nu să îndepărteze.

 4. Pare a fi o propaganda la indemana noastra a ,,consumatorilor” de internet. Daca ne unim un grup mai mare si accesam niste titluri avem sansa sa ne impunem punctul de vedere altor grupuri. Gata cu publictatea politica sau culturala finantata de nu stiu care cercuri secrete. Atata risipa da bani inutila. Plata lunara a net-ului e suficienta. Iar daca ai asa ceva doar la servici nu platesti nici macar aceasta amarata de taxa. Totul incepe si se termina cu noi – INTERNAUTII.

  Pare seducator internet-ul asta, nu ? Sa faci politica prin intermediul unei tastaturi, lovind sistematic intr-o directie, facand si desfacand legi, concepte, clisee, s.a. Ca un joc virtual cu soldati.

  Tastatura-i sfanta. La ea sa ne inchinam.

Spune-ți părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s