Cum să faci 284 € în câteva minute sau despre activitatea parlamentarilor europeni într-o zi de vineri

Reportajul e chiar vechi (de prin 2009), dar numai acum am ajuns la el sau el la mine. Nu cred să se fi schimbat prea tare năravurile. Episodul cu Adrian Severin e chiar mai recent. So…

Pe scurt, povestea e așa: parlamentarii se prezintă dis-de-dimineață, semnează condica (fapt ce le garantează diurna de 284 €, ca pentru o zi de activitate în Parlament), după care își iau valizele gata pregătite și pleacă spre țările lor de origine. Cum reporterul se dovedește prea curios (și e drept că-i oleacă obraznic, dar nu mai obraznic decât politicienii cu care are de-a face), e scos în stradă, fără prea multe explicații.

Cei care, la fel ca mine, nu vă descurcați cu germana, dați un click aici și puteți alege subtitrarea în limba română a reportajului.

Un gând despre “Cum să faci 284 € în câteva minute sau despre activitatea parlamentarilor europeni într-o zi de vineri

  1. Nici n-am sa ma uit la film, sunt saturat de asemenea informatii, fac doar un scurt comentariu, la ceea ce ai comprimat tu ,,pe scurt” :daca am avea doar putin mai mult ,doar cat sa ne traim viata cu decenta, nu ne-ar interesa asemenea porcarii, ca sunt porcarii, s-o recunoastem drept! Dar n-avem, si ne ducem viata de pe o zi pe alta asa ca reactionam , si reactionam bine la asemenea stiri! Sa mergem mai departe, de ce se vrea reactia noastra? Pentru ca ,,in praful Coloseumului e adevarata putere”!

    Nu te mai framanta pentru cei 284 de euro din ziua de vineri, ce zici de legile aprobate in celelalte patru zile, legi care nu sunt facute sa-ti apere propriul interes, pentru ca n-ai fi atat de sarac! Vor zice unii , cum, uite cat am investit in asistenta sociala! Nu vreau sa fiu asistat social, ,,vorba” unui proverb chinezesc, nu-mi da peste , invata-ma sa pescuiesc, asistenta sociala e , cum sa-i zic mai bine, rafinamentul suprem al manipularii in masa…

    Si, ma opresc aici ….

Spune-ți părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s