Un interviu cu Visky Ferenc

45 de minute cheltuite cu folos.

Ferenc Visky (1918-2005) a fost unul dintre liderii mișcării CE-Bethánia (sau Betaniste, cum apare în interviu), fondată inițial de profesorii de teologie dr. Aladár Szabó și dr. István Kecseméthy, care activa în cadrul Bisericii Reformate Maghiare. A făcut pușcărie din acest motiv și a fost unul dintre prietenii lui Richard Wurmbrand, despre care vorbește cu drag și admirație (a scris și o carte dedicată în mare măsură amintirilor despre Wurmbrand). Mai multe informații despre pastorul reformat găsiți pe pagina de facebook dedicată lui și în evocarea pe care i-o face d-l Dănuț Mănăstireanu

Pe lângă cartea semnalată, în limba română mai sunt disponibile și o culegere de meditații zilnice (pe care o recomand cu căldură), Mierea din stâncă (trad. de Paul Drumaru, Cluj-Napoca, Ed. Koinonia, 2007), precum și două cărți (reunite într-un singur volum) scrise de soția lui Visky, Júlia Visky – Trei cruci. Tu vii în ajutorul orfanilor (Cluj-Napoca, Ed. Koinónia, , 2007).

(Filmul este preluat de aici)

8 gânduri despre “Un interviu cu Visky Ferenc

  1. Reblogged this on Istorie Evanghelica and commented:
    Un documentar interesant si util pentru cei care doresc să afle mai multe despre Ferenc Visky, miscarea betanistă dar și despre modul cum Dumnezeu a lucrat și lucrează în viața celor credincioși.

  2. Un om admirabil. Am avut ocazia sa il ascult live la inceputul anilor 90. Fii binecuvantat pentru postare :)!

    • Și eu l-am auzit cam tot așa o dată. Mi-e ciudă însă că n-am rămas cu prea multe lucruri din ce a zis, iar asta din cauza mea. Însă am rămas cu o impresie: un om liniștit, ce emana pace.

    • Într-un anume sens, toți creștinii occidentali au problema superficialității. Hai, nu toți, majoritatea. Dar și faptul că o conștientizezi poate fi un pas înainte.

Spune-ți părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s