Deși pretextul e o carte anume, pledoaria se referă la istoria Bisericii în ansamblu. O supun privirii critice a cititorilor.

Editura Casa Cărţii

cu aplicaţie la cartea Tânjirea după Dumnezeu

Când am început să lucrez la cartea asta, îmi venea greu să cred că există cu adevărat şi că o editură s-a încumetat s-o şi publice. E dificil, fără-ndoială, să promovezi un volum ce conţine referiri la eroi ai creştinătăţii cvasi-necunoscuţi publicului evanghelic.

Dar ei merită cunoscuţi, chiar dacă nu le împărtăşim noi acum toate convingerile, pentru că şi din cauza lor suntem ceea ce suntem azi. Mai mult, tot ceea ce experimentează în prezent bisericile care au senzaţia că inovează şi că aduc „un suflu nou” a fost deja testat în alte vremuri şi în contexte diferite. Căci ideile de bază sunt fundamental aceleaşi.

Mai există încă un motiv pentru care această carte (şi altele din aceeaşi categorie) n-ar trebui ignorată, ci, dimpotrivă, citite cu creionul în mână. C.S. Lewis îl exprimă cam aşa: fiecare epocă are nişte păcate, nişte…

Vezi articolul original 987 de cuvinte mai mult

Un gând despre “

  1. Reblogged this on Persona and commented:
    Un text excelent despre o carte extrem de importanta, dar, din pacate, trecuta cu vederea pe piata manelizata a editurilor romanesti.

Spune-ți părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s