Postat de: Teofil Stanciu | 16/01/2012

Jos Băsescu! Dar…

…să nu plece singur, ci să mai ia cu el vreo câțiva. Pe toți mahării PDL. Pe Ponta-Antonescu-Voiculescu și pe toți dinozaurii PSD-PNL-PC. Pe Geoană și pe Becali. Pe Năstase, pe Iliescu, pe Fenechiu, pe Androneasca și pe alții de-o seamă cu ei.

…să ia a treia parte (măcar) din aparatnicii de prin magistratură, de prin CC, de prin CSM, de prin CAS și din alte instituții centralizate ale Statului.

…să ia Guvernul și ordonanțele sale interminabile.

…să ia cea mai mare parte a Parlamentului și toate legile stupide care au fost date de-a lungul ultimelor 2 decenii.

…să ia neapărat și câinele rabic al democrației, care latră de nebun străduindu-se din răsputeri să manipuleze un popor obosit și exasperat, care încearcă să deturneze nemulțumirile legitime ale unei țări aflate în suferință.

…să ia toate bolile morale cu care neofeseniștii fără scrupule și fără Dumnezeu au infestat oameni care n-au avut altă vină decât că i-au crezut pe cuvânt și iau considerat oameni de omenie.

…să-i ia și pe zănatecii care fetișizează extatic violența ca fiind rea, dar, vezi doamne, necesară în condițiile date, ca să-și justifice ei simpatia pentru „ocupanții” occidentali.

…să ia toți așa-zișii întreprinzători privați care nu fac decât să profite de absolut orice portiță care li se ivește ca să prade și să distrugă ce-a mai rămas nedevorat.

…să ia și acest simulacru de democrație, pentru ca ideea de politică, de civism și de societate democratică funcțională să capete iarăși sens.

…să ia modelele subumane, tembele și degenerate pe care le-au instituit cu largul concurs al presei scrise și audiovizuale.

…să ia toți inspectorii școlari, toți directorii de instituții, toți managerii numiți pe criterii politice, nu de competență.

…să ia toți (sau măcar jumătate) din hoții și profitorii de diverse culori și cu diverse denumiri ce parazitează toate instituțiile statului.

…să-și ia, pe scurt, tot calabalâcul politruc cu care a fost contaminată România.

Și nu trebuie să plece din țară, ci să se așeze fiecare la locul lui, la profesia lui – că doar nu i-o fi făcut mama lor „lideri” din născare” – și, eventual, să aștepte rigorile unor legi drepte.

Altminteri, degeaba pleacă Băsescu (n-am flerul politic necesar să precizez când ar fi un moment potrivit pentru o demisie), fiindcă rămân feseneii reciclați care vor ține țara în același marasm, însă îi vor da probabil mai multă pâine și mai mult circ.

Acum ar fi momentul numai potrivit pentru poporul creștin să-și înalțe ecumenic rugăciunile către singurul Dumnezeu disponibil și să-și exhibe morala aferentă. Și nu ca s-o transforme în lege, ci fiecare să-și vadă de ale sale, potrivit cu ceea ce știe că e bine, drept, frumos și generos.

Dar sigur cer prea mult și sigur sunt prea avântat. Sigur va trebui să aleg, dacă voi dori cu orice preț să votez, între nevolnicii politicieni ai USL, care n-au fost în stare să scoată țara în stradă, dar acum se comportă de parcă ei ar fi șefi de mitinguri.

Sigur va trebui să suportăm încă ani în șir tentativele obscene de manipulare ale unor pretinși jurnaliști care nu știu decât să se ploconească pe la mese de patroni cu stare.

Sigur fibra creștină va vibra în continuare pe bloguri (mai ales naționaliste, și antiecumenice, și antioccidentale, și antiortodoxiste), însă mai rar se va arăta pe stradă, în felul în care vorbim, umblăm, înjurăm, respectăm, ne precipităm etc.

Cred cu tărie că nu e de ajuns să scăpăm de Băsescu-Boc, ci e nevoie de mai mult de atât. Dar mă foarte îndoiesc că lucrurile se vor opri la atât. De cum va sesiza Ponta-Antonescu-Voiculescu că șaua-i goală, va sări în spinarea țării s-o mai călărească și ei vreun mandat două, că în sfârșit le-a venit rândul.

Să dea Dumnezeu să mă înșel!

Anunțuri

Responses

 1. Să presupunem că pleacă Băsescu. (Prin absurd pentru a satisface toate gusturile). Ce se întâmplă de acolo încolo în mod normal? Se organizează alegeri anticipate și, până atunci, un președinte interimar tot din PDL? Sau interimar până la alegerile normale?

  • Din câte știu eu, președintele Senatului preia atribuțiile președintelui până când este ales un nou președinte.

 2. Și cine mai rămâne dacă pleacă toți cei enumerați? 🙂

  • Eu aș accepta și să plece în 2-3 „rate”, dar să nu dureze mai mult de 10 ani, că pe noi ne-au nenoricit deja. Măcar copiii noștri să scape.

 3. Cu alte cuvitne, tu vrei să spui: Să rămînă!
  Poartă-te bine cu cuvintele și folosește-le în sens propriu!:)

  • Cu alte cuvinte, am spus: bine-ar fi să se întâmple o schimbare majoră, semnificativă, nu doar una d-asta a celor „răi”, cu cei „buni”, că de astea ni s-a acrit. Și mai spun, în sens foarte proriu și explicit că „sigur nu se va întâmpla”. Până la urmă, adică, va trebui să ne mulțumim cu mult mai puțin… Asta cred că am vrut să spun. Dar, totodată, să-mi exprim regretul că poporul nostru mai pierde o șansă pentru o schimbare mai semnificativă (nu neapărat în termenii folosiți de mine)…

 4. Să-i ia …… pe toţi cei reclamaţi mai su şi să plece unde şi-a înţârcat ….. copiii!

  Şi să dea Domnul să ne luminăm şi să mergem pe Calea Dreptăţii.

 5. Baconschi este cel care propunea un memorial al victimelor comunismului în București. Tot el poate scrie în halul ăsta pe blogul său, într-o limbă de lemn înspăimântătoare. Cum ar fi: „Știu însă că un lucru devine din ce în ce mai clar pentru toți românii de bine. A început încleștarea pe viață și pe moarte între forțele trecutului și proiectul unei noi Românii. ”

  Se inspiră din clasici:
  1. Sînt momente dramatice pentru Ţara Noastră. Avem de-a face cu o încercare de rebeliune de tip legionar. Este nevoie de unirea întregului popor pentru a da riposta necesară (Ion Iliescu – 13 iunie 1990)
  2. Aşa cum aţi văzut, de astă dată avem de-a face cu elemente de-a dreptul fasciste. Grupuri organizate de elemente incitate, multe dintre ele drogate. (Ion Iliescu – 15 iunie 1990)
  3. Cu ajutorul dumneavoastră au fost descoperite în subsolul clădirii PNȚ-ului: depozit de sticle incendiare, de droguri, de seringi cu care au injectat droguri unora din cei care stăteau în Piața Universității și armament (Ion Iliescu – 15 iunie 1990)

  http://despredemnitate.wordpress.com/2011/06/19/lasati-ma-sa-gandesc-in-locul-vostru/

  • Mărturisesc că și eu am remarcat la Baconski niște luări de poziție cam bizare. Mare importanță totuși nu le-am prea dat.

 6. […] că s-a iluzionat cineva – decât de dragul fantazării, cum am făcut și eu în prima parte a textului de ieri – că sub presiunea străzii, cuprinși de remușcare și cocoșați de povara bunului-simț […]

 7. […] https://drezina.wordpress.com/2012/01/16/jos-basescu-dar/ Posts Related to Jos Basescu! Dar… ProtestaciiL-am votat pe Băsescu de două ori. Prima oară din convingere totală, a doua – din 50% convingere şi 50% lipsă de alternative. Şi nu-mi … (Am primit şi dau mai departe…)La examenul final de la Facultatea de Chimie a Universităţii Maynouth (Irlanda) studenţilor li s-a pus o întrebare suplimentară, la care un student a dat … Viceversa la viceversa de Florin MANOLESCUStimată Redacţie, După ce aţi avut amabilitatea de a-mi publica în nr. din 29 mai al României literare un drept de replică în care făceam, … Romani in Puerto RicoNu prea am cautat conationali in tara asta, am gasit o persoana din Bucuresti care este casatorita aici, la aprox o ora distanta si am … Democratie, dictaturaDemocratia inseamna sa-i poti schimba pe cei de la putere prin vot. Democratia nu inseamna sa-i schimbi pe cei de la putere prin blocarea strazilor, atat timp cat … No Comments » Tags: basescu, Jos Băsescu […]

 8. l-ai uitat pe cvt. da nu-i bai!

  daca o sa ia cu ei toate astea va fi un adevarat exod. le lipseste un moise, dar ma ofer eu. nu vrei sa fi tu aaron? cel putin sa le aratam calea pina la hotare. la plecare daca ne refuza trebuie sa ia cu ei oasele lui ceausescu, acest neintinat iosif al comunismului autohton. ca bonus poate sa aleaga intre scheletul anei pauker si cel al elenei, spre vesnica traversare a hotarelor patriei si inaintarea spre visul de aur al intregii omeniri, uitarea istoriei.


Spune-ți părerea

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

Skepsis

AUDIATUR ET ALTERA PARS

JURNAℓ SCOȚIAN

parohie virtuală

Valeriu Nicolae

This WordPress.com site is the cat’s pajamas

vatraoficial.wordpress.com/

,,Cultura e finalitatea tuturor societăților" (Eugen Lovinescu)

Perfectio in Spiritu

„DACĂ NU CITEȘTI CĂRȚI BUNE, VEI CITI CĂRȚI PROASTE.DACĂ NU CONTINUI SĂ GÂNDEȘTI RAȚIONAL, VEI GÂNDI IRAȚIONAL. DACĂ RESPINGI SATISFACȚIILE ESTETICE, VEI CĂDEA ÎN SATISFACȚII SENZUALE.” C.S.LEWIS

Prolegomene

(pre)feţe la diverse

Revista Creștină

Revistă de formare și informare - scrisă din perspectivă creștină

Daniel Bulzan

Poate nu merita sa fie citit, dar merita sa fie spus.

Gânduri despre știință și credință

Ce semnificatie are pentru mine știința secolului XXI

Pasarea Phoenix Remixed & co

© Alexandru Nădăban

Daniel Lucescu

"Nu sunt PERFECT.."

doarlitere

împrăștiind literele printre litere construim cuvinte

Persona

Personal blog of Danut Manastireanu

Alonewithothers's Blog

Smile, without a reason why. Love, as if you were a child.

Ciprian Terinte

veritas vos liberabit

The Institute of Middle East Studies

To bring about positive transformation in thinking and practice between Christians and Muslims in the Middle East and beyond

Daniel's Think Tank

Daniel Manastireanu's Blog

According to Sam

What underlines how we say things cannot itself be said

Reflecții creștine

Andrei Pătrîncă

%d blogeri au apreciat asta: