Izvoare de spiritualitate creștină – gata, a apărut!

Coperta cărții

Începând de astăzi, cartea Izvoare de spiritualitate creștină este disponibilă pe site-ul editurii, la 35 lei.

Cum nu mi-am permis să aglomerez scrierea altuia cu chestiuni personale, îmi achit pe blog datoria față de cei care m-au ajutat în diferite stadii și moduri la traducerea cărții. Așadar, mulțumirile mele se îndreaptă către Loredana Jordan, Come Betea, Florin Betea, d-l Dănuț Mănăstireanu, d-l Gheorghe Fedorovici, Lucian Petrișor. Fără ei, cu siguranță aș fi făcut o treabă mai proastă. Dar, desigur, dacă veți constata că textul e cu probleme, vina îmi aparține mie, ca traducător, și, eventual, lui Daniel Fărcaș, care a făcut editarea.

Am pus această informație într-un context negativ, dar sper că ați prins poanta. Ideea era că voiam să atrag atenția că Dani s-a ocupat de îndreptarea textului tradus, iar pe alocuri am avut dispute destul de aprinse care s-au terminat, de obicei, cum a vrut el. În orice caz, m-am bucurat că volumul a încăput pe mâna lui, cu atât mai mult cu cât notele de subsol stufoase (peste 500) ridicau destule probleme ce necesitau soluții juste.

Și dacă tot veni vorba despre note, menționez laudativ că autorul uzează de o bibliografie impresionantă, furnizând suficient material pentru cei doritori să aprofundeze diverse aspecte. Nu există subiect sau personaj cât de cât mai însemnat – dintre cele asupra cărora zăbovește Sittser – care să nu beneficieze și de niște trimiteri la o bibliografie de referință. La final, există și o listă adnotată de lecturi recomandate.

Peste tot unde a fost posibil am dat și edițiile românești ale cărților citate sau recomandate, în speranța că vor fi de folos cititorilor preocupați să continue cercetarea sau să-și îmbogățească bagajul de informații.

Nu mă amăgesc că această carte ar putea fi o lovitură pe piața evanghelică, nici nu cred că e cea mai grozavă carte a anului, însă consider că e o apariție salutară. I-am făcut reclamă mai insistent pentru simplul motiv că, lucrând la ea, o știu pe toate părțile. Lectură plăcută!

Date despre autor:

Gerald (Jerry) Lawson Sittser, presbiterian după confesiune, este doctor în teologie, specializat în istoria creștinismului, istoria spiritualității creștine și spiritualitatea în viața publică americană. În cadrul Whitworth University, este titularul unui curs de spiritualitate creștină cu o desfășurare mai aparte. Studenții care participă la acest curs trebuie să viețuiască în tabăra Tall Timber – situată în creierii munților – vreme de trei săptămâni respectând o Regulă benedictină modificată și renunțând în acest interval la orice mijloace de contact cu civilizația (telefon, televizor, radio etc).

Probabil că și datorită acestui curs mai neobișnuit, Sittser a fost votat în mai mulți ani la rând drept cel mai influent profesor al facultății de teologie în care predă. După cum el însuși mărturisește, cartea Izvoare de spiritualitate creștină este rodul cercetărilor întreprinse pentru acest neobișnuit curs de inițiere în spiritualitatea creștină.

Sittser a contribuit cu articole la câteva dicționare și în mai multe publicații de profil. Dintre cărțile publicate, i-au fost traduse până acum în românește trei cărți: Voia lui Dumnezeu ca mod de viață, Când Dumnezeu nu-ți răspunde la rugăciune și bestsellerul internațional Har ascuns, carte care are ca punct de plecare pierderea mamei, soției și a unei fiice într-un accident de mașină.

Izvoare de spiritualitate creștină a fost distinsă cu Logos Book Award.

Ca un amănunt pitoresc, aș menționa faptul că Sittser este și apicultor.

Spune-ți părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s