Bebelușul homosexual

În stilu-i caracteristic, Andrei Pleșu vine să aducă nițică limpezime în reacțiile stârnite de afișul care a apărut mai întâi în Timișoara (pare-mi-se), iar pe urmă… în toată țara.

Citez numai câteva fragmente:

Era previzibil. Ideea să pozezi un nou-născut purtînd la încheietură o brăţară pe care scrie „homosexual“, ceea ce ar demonstra că orientarea homoerotică nu e nici opţiune, nici boală, ci fatalitate, înclinaţie înnăscută, n-are cum să fie atrăgătoare pentru o minte raţională. Trec peste faptul că explicaţia genetică e încă în stadiul de ipoteză, trec peste faptul că există o amplă cazuistică a domeniului din care rezultă că deprinderile homosexuale pot avea origini, motivaţii şi evoluţii extrem de diverse. Dar faptul în sine de a utiliza imaginea unui copil pentru a justifica particularităţi biologice ale unor adulţi nu e o dovadă de bun-gust sau de inteligenţă propagandistică. A manipula nevinovăţia proverbială a pruncului pentru a induce ideea nevinovăţiei sexuale a unei practici erotice de maturitate e o perfidie şi un abuz.

Ce-ar fi dacă un criminal în serie ar declara răspicat că pofta de a ucide nu e opţiunea lui şi nu e nici un derapaj patologic, ci un blestem nativ, căruia nu-i poate rezista. Sau să luăm cazul invers: orice om înzestrat va avea motive să dezvolte un complex de superioritate asupra celorlalţi, pe motiv că e, genetic, altfel (mai bine) alcătuit. Rasismul e exact asta: sîngele arian e, din naştere, altfel decît sîngele „barbar“, şi anume îi e superior. Iată cum un afiş programat să evacueze discriminarea sfîrşeşte prin a o institui la nivel suprem. El camuflează teama de opţiune prin invocarea unei mute fatalităţi. E vorba, în fond, de o şarjă prost condusă împotriva liberului arbitru.

Întregul articol îl puteți citi aici.

12 gânduri despre “Bebelușul homosexual

 1. În general nu îmi place despre anturajul Pleşu – Lică – Patapievici. Îi consider marii frânari ai culturii, prin lipsa de direcţie a intelectualităţii ai căror lideri mediatici sunt.

  Totuşi m-a bucurat articolul, pentru ştergerea petei după obrazul pruncului din afiş.

  Când am văzut afişul m-am gândit: Cum dai voie Doamne la aşa ceva!!! Doamne!!! Vom face faţă unei lumi în care inocenţa este călcată în picioare!

  Şi iată că îngerii păzitori ai pruncilor lucrează Voia Tatălui. Aşa cum cei mici trec prin situaţii limite din care mulţi adulţi nu scapă aşa şi aici. Noroiul nu se lipeşte de Adevăr sau de cei care sunt în El. [Copiii vin de de la Dumnezeu, deci de la Adevăr. Ei sunt mai aproape de mântuire decât noi. Noi trebuie să fim ca ei. Şi iată tatăl minciunii vine şi pune un afiş care este poticnire spre mântuire].

  Poza este cu un copil din incubator. Maxim 36 săptămâni. Am trecut printr-o experienţă care mă face să am o furie poate mai mare decât a unora. Unui copil abia scăpat din ghearele morţii să îi pui o etichetă sexuală mi se pare o mârşăvie fără margini.

  • Aș crede că e vorba de un accident.

   Pe mine mă surprinde această abordare destul de rudimentară și foarte ofensivă tocmai pentru că știam că luptătorii pentru drepturile homosexualilor au adoptat tactici mult mai insidioase și mai eficace. Probabil că cei care au conceput afișul au lipsit de la lecția de PR.

  • Eu zic că argumentul trebuie cântărit în sine, nu expediat ca „sexism”. Cât despre mâncare, mereu vom avea această grijă.
   Să înțeleg că stomacul trebuie să capete prioritate asupra chestiunilor morale?

 2. Deci domle, are omul dreptul sa puna un afis. Sa puna domle afisul. Noi de ce nu punem afise/banere/panouri? Au pus panou cu copil homo. Noi de ce nu punem panou critic/ironic la adresa lui? Sa-i batem la propriul joc.

 3. Totuşi Teofil sunt două aspecte:
  1. Cel semnalat de tine: homosexualii nu sunt atât de inteligenţi pe cât spune Pleşu. (Eu nu cunosc nici un homosexual deştept/inteligent)
  2. Majoritatea populaţiei care fac copii (atei, religioşi, gnostici, ecologişti etc) care este oripilată de manipularea de facto a unui prunc.

  Rădăcina punctului 2 poate fi căutată şi în revolta unor culte cu privire la botezul pruncilor. Dar dacă la acest botez este o mărturie a păriţilor şi naşilor. Aici copilul din poză nu poate avea mărturia mamilor sau tatelor. Iar dacă copilul este abandonat atunci se pune problema cine a permis să se terfelească această imagine inocentă? Iar dacă copilul o fi murit (copil prematur) tot nu pică întrebarea anterioară.

  • Iată două argumente în favoarea inteligenței deosebit de abile a homosexualilor.

   1. Am citit despre o carte publicată la începutul anilor 90, în America, în care, un „neuroscientist” și un expert în PR (ambii homosexuali) au trasat regulile de comportament ale homosexualilor. Cartea a fost atât de bine scrisă și atât de reușită, încât demersurile care au urmat îndrumările celor doi au condus la impunerea mișcării în conștiința Americii. O grămadă de tehnici insidioase de influențare a mentalului colectiv, specularea unor vinovății ancestrale, manipularea imaginii tv etc. Fascinant! Reușita a fost deplină.

   2. Există tradusă și în românește o carte (de fapt sunt două de acest fel, dar la una vreau să fac trimitere) cu cele mai celebre personalități ale istoriei care aveau înclinații homosexuale. Cine apare în această carte? David și Ionatan, Sf. Apostol Pavel, Sf. Augustin. Când citeși efectiv articolul (cartea e concepută sub formă de dicționar), afli că nu există dovezi concludente pentru vreunul dintre ei. Dar, important e că un cititor superficial i-a văzut în acea companie și, dacă mai are și oleacă de aversiune față de religie, problema e tranșată definitiv. Astfel de tehnici subtile nu sunt apanajul unor prostalăi.

   Un prieten timișorean opina că s-ar putea ca scopul campaniei să fi fost doar să atragă atenția opiniei publice și atât. Deci să stârnească scandalul mediatic. Dacă așa stau lucrurile, deja au reușit.

Spune-ți părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s