Postat de: Teofil Stanciu | 19/04/2011

Richard Wurmbrand despre Biserică

Dunlewy Old Church, by Ross (http://www.geograph.ie)
 • „Fiți desăvârșiți” (Matei 5:48). Desăvârșită trebuie să fie unitatea credincioșilor. Unii conducători ai diferitelor confesiuni, învățând credincioșii că ei pot face parte din adunări sau biserici diferite, care lucrează fiecare pe socoteala proprie, fără o deplină unitate spirituală și organizatorică cu celelalte adunări de credincioși (s.m.), învață pe credincioși minciuni. Cuvântul ne învață: „Vă îndemn, fraților, pentru Numele Domnului Isus Cristos, să aveți același fel de vorbire, să nu aveți dezbinări între voi, ci să fiți uniți în chip desăvârșit, într-un gând și o simțire” (1 Corinteni 1:10). Păstorul mulțumit cu mai puțin decât idealul acesta înalt al desăvârșirii unității dintre credincioși pe toate tărâmurile este un învățător mincinos.
 • După ce au făcut deosebire între confesiuni și adevărata Biserică, copiii lui Dumnezeu trebuie să-i mențină unitatea. Este o rușine ca duminicile să ne împrăștiem la sute de confesiuni, iar pe Isus să-L lăsăm singur (Ioan 16:32).
 • Despre Domnul Isus este scris în Evanghelie că „El Își cheamă oile pe nume și le scoate afară din staul”. Satan, dimpotrivă, îi bagă pe oameni în diferite staule: staulul națiunii, al unui cult religios, al castei, al clasei sociale, al categoriei de vârstă și așa mai departe. De acum înainte, singura grijă a individului e să-și potrivească gândirea și purtarea după staulul în care se află.
 • O Biserică dezbinată, în care fiecare partidă caută să folosească adevărurile descoperite de Dumneze pentru scopurile ei egoiste, să nu se aștepte la descoperiri dumnezeiești.
 • Dacă fiii risipitori ar dori să se întoarcă la casa Tatălui, ei n-ar ști unde s-o găsească. În loc de cămin părintesc există multe grupări divergente, fiecare din ele pretinzând că dețin adevărul.
 • Scriptura nu cunoaște creștini izolați. Isus a instituit o Biserică. Iar creștinul este numai o piatră vie înlăuntrul acestei Biserici.

(Richard Wurmbrand, Perle duhovnicești. Culese și ordonate de Nicolae Moldoveanu, Mediaș, Ed. Samuel, 2007, p. 16-20 passim)

Anunțuri

Responses

 1. Tare ma mir ca nimeni n-a comentat la adresa citatelor de mai sus? Sa fi simtit mireasma sfinteniei dumnezeiesti sau vinovatia de care toti ne facem vinovati? In fata ADEVARULUI expus mai sus, toti, ortodocsi, catolici, protestanti si neoprotestanti, ne putem lua la brat si ne putem arunca cu capu-n jos in Iad! Ar fi , poate, ultima incercare de salvare a unitatii care, cine stie, s-ar putea sa ne salveze… Dar, frate baptist, iadul este pentru tine pentru ca ,,te-ai rupt de invatatura bisericii traditionale care e hristos domnul!”.

  Vino si tu cu un text de genul…, ca sa fii in pas ,,trendul actual”!

  P.S.
  Nu ca sa te sperii ci asa ca sa stii cine e mai tare, vezi ca pot chiar sa te anatemizez ! Cum nu stii ce-i aia? Sa te blestem , omule! Asa ca ai grija cu cine te pui!

  • Uite că sunt câțiva care au avut „tupeul” să aprecieze textele. Devin și ei susceptibili de anateme. Dacă nu dinspre tine, atunci de dincoace de gard. Ce, crezi că nu se poate și de aici? Cine te crezi tu să deții exclusivitatea anatemelor? Sau confesiunea ta, mă rog…

 2. Reblogged this on BLOGUL UNEI BUNICI.


Spune-ți părerea

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

Skepsis

AUDIATUR ET ALTERA PARS

JURNAℓ SCOȚIAN

parohie virtuală

Valeriu Nicolae

This WordPress.com site is the cat’s pajamas

vatraoficial.wordpress.com/

,,Cultura e finalitatea tuturor societăților" (Eugen Lovinescu)

Horvath Liviu Blog

„DACĂ NU CITEȘTI CĂRȚI BUNE, VEI CITI CĂRȚI PROASTE.DACĂ NU CONTINUI SĂ GÂNDEȘTI RAȚIONAL, VEI GÂNDI IRAȚIONAL. DACĂ RESPINGI SATISFACȚIILE ESTETICE, VEI CĂDEA ÎN SATISFACȚII SENZUALE.” C.S.LEWIS

Prolegomene

(pre)feţe la diverse

Revista Creștină

Revistă de formare și informare - scrisă din perspectivă creștină

Daniel Bulzan

Poate nu merita sa fie citit, dar merita sa fie spus.

Gânduri despre știință și credință

Ce semnificatie are pentru mine știința secolului XXI

Pasarea Phoenix Remixed & co

© Alexandru Nădăban

Daniel Lucescu

"Nu sunt PERFECT.."

doarlitere

împrăștiind literele printre litere construim cuvinte

Persona

Personal blog of Danut Manastireanu

Alonewithothers's Blog

Smile, without a reason why. Love, as if you were a child.

Ciprian Terinte

veritas vos liberabit

The Institute of Middle East Studies

To bring about positive transformation in thinking and practice between Christians and Muslims in the Middle East and beyond

Daniel's Think Tank

Daniel Manastireanu's Blog

According to Sam

What underlines how we say things cannot itself be said

Reflecții creștine

Andrei Pătrîncă

%d blogeri au apreciat asta: