Sfârșitul nu-i aici

În ciuda aparențelor, există destule piese muzicale cu noimă. Nu tot timpul și nu peste tot versurile inepte, însoțite de ritmuri obositoare și gâlgâieli bizare erau socotite piese reușite. Încă mai există și alt fel de a face muzică.

Versurile nu sunt originale, ci au fost traduse din engleză și piesa aparține, de fapt, lui Bob Dylan (Death Is Not the End).

Florian Pitiș – Sfârșitul nu-i aici

Când necazuri te doboară
Și prieteni n-ai să-i strigi,
Ține minte, sfârșitul nu-i aici.

Și ce slăveai în taină
E ca și cum nu-ți explici,
Ține minte, sfârșitul nu-i aici.

Nu-i aici, nu, nu-i aici, nu
Ține minte, sfârșitul nu-i aici.

Când, oprit la o răscruce,
Drumul nu știi să-l prezici,
Ține minte, sfârșitul nu-i aici.

Când nu mai ai nici vise
Și nu știi cum să te ridici,
Ține minte, sfârșitul nu-i aici.

Nu-i aici, nu, nu-i aici, nu,
Ține minte, sfârșitul nu-i aici.

Când se-adună norii negri,
Ploaia cade ca un brici,
Ține minte, sfârșitul nu-i aici.

Mângâiere n-ai, nu vezi acum
Mâini întinse de amici,
Ține minte, sfârșitul nu-i aici.

Nu-i aici, nu, nu-i aici, nu
Ține minte, sfârșitul nu-i aici.

Pomul vieții crește mândru
Unde spiritul e viu,
Luminează iar salvarea
Cerul gol și cenușiu.

Când orasele-s în flăcări,
Mușuroaie de furnici,
Ține minte, sfârșitul nu-i aici.

Și când cauți, în zadar, un om
Printr-atâtea mii de venetici,
Ține minte, sfârșitul nu-i aici.
Nu-i aici, nu, nu-i aici, nu
Ține minte, sfârșitul nu-i aici.

Publicitate

6 gânduri despre “Sfârșitul nu-i aici

 1. Sfârşitul nu-i aici…dar nici dincolo…sfârşitul nu există…
  Versurile sunt frumoase, melodia şi interpretarea sunt bune iar sfârşitul videoclipului foarte frumos…un porumbel alb, imaculat, ce coboară cu aripile larg deschise…
  Frumos…foarte frumos…

  • Din păcate, „videoclipul” e doar o compilație de poze făcută de careva. Aș fi vrut să văd o „viziune regizorală” pornind de la această melodie.

 2. Draga Teo,

  Intr-o singura privinta nu m-am impacat cu Pittis si nu l-am inteles. Nu e vorba ca era rapidist si fumator de Marasesti. Nici ca era mason sau bautor de bere. Nu! Nu e vorba nici de Beatles sau Nicu Covaci ca aici ne iubeam unul pe altul. Nu e vorba nici de vocea (evolutionista?) de la teleenciclopedia, nici de vocea de pe Cantofabule sau primele doua viniluri Celelate Cuvinte (exista o voce si pe un album Holograf, dar te las pe tine sa descoperi unde e, un indiciu totusi: nu e in albumul cu pricina…).

  Te mai fierb putin cu raspunsul. Nu, nu e vorba de Veronica (alte filme nu stiu sa fi facut – oricum el ca actor de film nu prea a fost dorit, poate vocea, pletele, convingerile, cine stie? Ca actor de teatru si teatru radiofonic a fost altceva). Am vazut Pasarea Colibri la Iasi, el era precum argintul viu, un soi de Jim Morrison in deslantuire, asta in comparatie cu Mircea Vintila de tot imobil. Prin el am descoperit un folckist roman aproape uitat, Nicu Vladimir. „Ce de lupi se inconjoara” este o piesa reluata de Pittis de la Vladimir. etc.

  Asadar unde e despartirea? Ma despart de Pittis directorul de la Radio3net, cred ca a evaluat gresit cand a purtat Radio Romania Tineret pe net, doar pe net. Cand a construit o arhiva muzicala colosala in jurul radio3net care ca un bumerang a ucis programele proprii, in plus dupa moartea lui arhiva aproape a disparut aparand pe drept cuvant probleme cu drepturile de autor, ceea ce radioul public nu isi permitea. Astazi sunt fara programe (viziune?), doar pe net, si fara super-arhiva din vremurile Pittis. Si, in minius cu-n fan, ca eu, pacatele mele, marturisesc, mult timp am petrecut impreuna….

  • Edi,

   Tu știi că oricât ai lungi-o, eu tot te citesc până la capăt. Că-mi place cum te tot ascunzi. Din nefericire, RRT mi-e cvasinecunoscut. Ca și Radio3Net, de altfel. Nu mă laud. Dar astea-s faptili.
   Însă invidiez pe oricine are la dispoziție multă muzică bună și care, pe deasupra, este și inițiat al domeniului. În ce mă privește, am descoperit piese și nume prin intermediul prietenilor. Plus niște afinități față de „marginalii” anilor adolescenței mele. Așa am dat de Ada Milea, că-i mai țicnită. De la tine știu de Olărașu. De la alții am aflat de Pink Floyd. Etc.
   Ăștia din mainstream au fost mai ușor de reperat (Phoenix, Colibri, Andrieș etc.).

Spune-ți părerea

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s