Vuvuzela classica

Acest excepțional instrument și-a găsit, se pare, admiratori chiar și printre compozitorii socotiți clasici. Țipătul suav și mângâios al vuvuzelei, ca larma unui picamăr scăpat de sub control, a devenit un adevărat simbol al luptei pentru emanciparea de sub dominația alămurilor, corzilor și lemnelor din tradiționalele orchestre europene, făurite după gusturile decadente ale albilor. Martia classica e azi vuvuzela classica.

Pătruns de fiorul artistic, n-am putut rămâne indiferent la extraordinara înfăptuire a nemților pe care îi veți urmări mai jos. Dacă nu vă dau lacrimile, sunteți niște insensibili fără inimă, fără simț artistic și fără cultură muzicală.

Grație amicului Alin D., am mai descoperit și o compilație de soundtrack-uri în care vuvuzela își dovedește cu prisosință posibilitățile ambitusului și flexibilitatea sonoră neobișnuită. Un solo de vuvuzelă e un eveniment la fel de memorabil ca o durere de burtă în tramvai, ca o infestare cu păduchi sau ca un duet de drujbă și bormașină într-o duminică dimineața.

3 gânduri despre “Vuvuzela classica

  1. Stiati ca?

    vuvuzela este numita si lepatata in setswana, este o trompeta de aproximativ 1 metru lungime folosita pe stadioanele din Africa de Sud de catre suporteri in timpul meciurilor de fotbal? Originea numelui este in continuare disputata. In limba zulu nseamna a face zgomot de la vuvu , iar in argou provine de la cuvantul dus

Spune-ți părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s