Parodie la facebook

Câtă vreme oamenii se mai pot detașa de logging-uri și memberships și să se privească ironic, e semn de sănătate mintală. Ce consecințe o avea… cine știe? Dar exercițiul celor doi menestreli ai contemporaneității este unul necesar și lăudabil. În plus, indivizii chiar au și o brumă de talent. Vocile sună bine, versurile sunt deștepte.

Genul ăsta de discurs mi se pare că face același serviciu spectatorilor precum o carte: introduce o falie între fapt și interpretarea lui. În plus, ironia atenuează aderențele pătimașe, dar și urile obsesive.

În ciuda faptului că epoca noastră propovăduiește tot felul de relativisme, realitatea e că, în continuare, oamenii rămân la fel de habotnici precum se pretind a nu fi. Atâta doar că habotnicia e în raport cu propria persoană, cu propriile „valori”. Toleranții sunt habotnici ai toleranței, egologiștii ai ecologiei etc. D-aia mi se par sănătoase la cap „ieșirile” din sine ale unora care-și persiflează propriile deprinderi.

5 gânduri despre “Parodie la facebook

  • @Iosif

   E adevărat, dar lucrul ăsta se petrece cu deplinul nostru acord. Adică și avem nevoie (într-o anumită măsură) de toate astea, dar și vrem să avem nevoie.

 1. Ai dreptate!Totul se petrece cu deplinul nostru acord.In 2000 utilizam cu ‘furie’ mircul si yahoo ca sa vorbesc cu persoane din tara si din afara.Eram cuprinsa de frenezie.Schimbam impresii cu oameni din toata lumea,era ca si cum mi s-ar fi deschis mai multe ferestre.Asta e unul din marile avantaje ale internetului.Imi luasem concediu 2 saptamani si n-am iesit din casa deloc,am dormit putin, in schimb am ‘vorbit’ de ma dureau degetele de la atata tastat.Cand m-am intors la lucru eram cadaverica.Cred ca atunci atinsesem punctul meu de saturatie.Apoi,incet,am inceput sa reduc timpul acestor convorbiri.De 4 ani internetul nu mai reprezinta o obsesie pentru mine ci doar un instrument de lucru.Virtualul e incitant dar nu va supera niciodata realul pentru un motiv extrem de simplu: in real utilizam toate simturile pe care le avem, in virtual doar doua.Abia astept sa se instaureze cu adevarat primavara ca sa ‘socializez’ la propriu intr-o lume reala, plina de savoare 🙂

  • Napoca De Ardeal,

   Am auzit de un asiatic (nu mai știu exact nația, dar era din Far East) care s-a căsătorit cu un avatar de pe net. Se îndrăgostise iremediabil de un personaj dintr-un joc și… s-au „luat”. Mai greu cred că o să fie când se ia curentul. Cât despre urmași…

 2. Io ma minunez mai mult de cine celebreaza astfel de casatorii,par mai ‘dusi’ decat ‘impricinatii’ 🙂 Suntem liberi intr-o lume libera sa facem ceea ce dorim…dar cu bun-simt.Bunul-simt e greierasul = constiina din Pinocchio care trebuie ascultat daca nu vrem sa fim doar papusi trase de sforile raului.

Spune-ți părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s