Când a apărut cartea?

Vă propun să identificaţi (ori să aproximaţi) anul în care a apărut cartea din care face parte personajul descris în fragmetul următor:

„Pentru B…, evenimentele istorice pluteau într-o ceaţă deasă ca aceea care cade câteodată iarna, umplând cu bumbac vânăt toate străzile. […] Era convins că Grigore Alexandrescu a scris Înşiră-te Mărgărite şi că Eminescu a murit de curând. De altfel tot ce data de dinainte de… anul naşterii sale, pierdea orice precizie cronologică. Iulius Cezar devenea contemporan cu Mircea cel Mare şi Napoleon I cu Vlad Țepeş. B… nu era deloc sensibil la ruşinea surprinderii în ignoranţă şi când un coleg îl făcea atent asupra erorii, el răspundea incredul şi indiferent […].
În schimb erudiţia lui B… în materie sportivă era considerabilă…”

8 gânduri despre “Când a apărut cartea?

 1. Eu am raspuns corect ca personajul B. e de fapt Bobby, domnule cu drezina, dar degeaba, ca m-ati moderat. Lua-v-ar istoria literaturii romane de la origini pana in prezent.

 2. Domnule/doamnă „arta fugii”,

  V-am răspuns pe emailul pe care l-ați lăsat (deși nu știu dacă există în realitate, sper că da). Iar acolo v-am zis despre mai multe.

  Așa că am acoperire 🙂

  Da, v-am cenzurat. Dar, într-adevăr, răspunsul dvs. este corect și tocmai de aceea am fost nevoit să îl cenzurez. Fiind un „poll”, adică un soi de vot, dacă dați „dezlegarea” ghicitorii, mi se duce de râpă toată tărășenia.

  Sper să nu vă fi ofensat prea tare. Răspunsul îl voi aproba îndată ce se publică rezultatele finale (oficiale) când va apărea cu data și ora la care l-ați dat. Nădăjduiesc că veți fi la fel de receptiv și la concursul pe care îl voi lansa într-un viitor nu foarte îndepărtat și care va fi cu premiu.

  Toate bune.

  PS: Îmi place comentariul ăsta, așa ca nu-l cenzurez 😉

 3. […] Cât despre voturi, s-au adunat cam aşa: 3 la 1933, 2 la 1965, 2 la 2004 şi 1 la 1998. Precizez că „Arta fugii” a răspuns corect şi foarte prompt – felicitări! –, dar nu i-am aprobat comentariul cu pricina decât la sfârşitul perioadei de „vot”. Altfel îmi sabotam singur ghicitoarea. […]

Spune-ți părerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s